Een kip die het kippenhok uitloopt

Alles over kippenhokken

Er bestaan veel verschillende soorten kippenhokken. Waar moet je bij de aanschaf van een kippenhok nu eigenlijk op letten? En hoe kan je zelf een kippenhok maken? Wij zetten onze handigste artikelen met tips & tricks op een rijtje.

Hoe huisvest ik mijn kippen?

Hoe huisvest ik mijn kippen?

Je kunt kippen niet zo maar in een hok stoppen. Het is belangrijk dat ze voldoende ruimte hebben, mogelijkheid hebben om iets te doen en beschermd worden tegen roofdieren.

LEES MEER
Aanschaf van een een kippenhok

Aanschaf van een een kippenhok

Bij het kopen of maken van een kippenhok zijn er verschillende elementen die aandacht vragen. Wist je bijvoorbeeld dat zitstokken het beste rechthoekig kunnen zijn?

LEES MEER
Maak een verrijdbaar kippenhok

Maak een verrijdbaar kippenhok

Landleven-timmerman Nick van Zutphen bedacht en bouwde dit ingenieuze verrijdbare kippenhok. De kippen openen en sluiten zelf hun nachthok door op of van stok te gaan.

NAAR HET FILMPJE
Handige klep voor kippenvoer

Handige klep voor kippenvoer

Last van vogels en ongedierte die een graantje meepikken van jouw kippenvoer? Jan Martens uit Zeeland deelt graag zijn oplossing met je. Hier vind je een werkbeschrijving.

ZO MAAK JE DE KLEP
Kippenhok in de vorm van een hooiberg

Kippenhok in de vorm van een hooiberg

Deze minihooiberg is een leuke aanwinst op ieder erf. Als opslagruimte voor hooi, een schuilplek voor een klein erfdier, of als kippenhok voor een koppeltje Noord-Hollandse Blauwen. Met onze bouwtekening en stappenplan, extra in de vorm van een filmpje, kun je zelf aan de slag.

ZO GA JE TE WERK
Maak zelf het perfecte kippenhok

Maak zelf het perfecte kippenhok

Heb jij net als vele andere Landleven-lezers de droom om zelf kippen te houden maar dat tot nu toe nog niet gedaan? Of wil je heel graag een ander kippenhok?  Dan is dit het perfecte kippenhok met ren, ontworpen door Hans L. Schippers, om zelf te maken en eindelijk die kippen te kopen.

LEES MEER
Hoe maak je een kippenhok schoon?

Hoe maak je een kippenhok schoon?

Het is misschien niet het allerleukste klusje, maar het is wel belangrijk voor de gezondheid voor je kippen om hun hok goed schoon te houden. Blijf het na de grondige schoonmaak goed bijhouden, op deze manier blijft het hygiĆ«nisch.   

ZO DOE JE DAT
Maak zelf een voersilo voor kippen

Maak zelf een voersilo voor kippen

Wie voert de kippen als jij er niet bent? Hoe voorkom je dat je ook vogels en ongedierte voert? Met de ingenieuze kippenvoeroplossing van timmerman Nick van Zutphen kun je wel een week zorgeloos op vakantie.

ZO MAAK JE DE VOERSILO
Landleven special Kippen

Wist je dat kippen de meest populaire erfdieren zijn? In deze special vind je alles wat je zou moeten weten als je kippen hebt of overweegt om ze aan te schaffen! Leer alles over gezondheid en veiligheid en maak een bijzonder kippenhok van een van de werkbeschrijvingen. 
Prijs: €7,95.