Kippen in de wei

Alles over het gedrag van kippen

Denk je erover om zo'n vrolijk scharrelende kip voor op je erf aan te schaffen? Of heb je al kipjes in de tuin? Het is hoe dan ook goed om het gedrag van deze leuke dieren te leren kennen. Wij zetten onze handigste artikelen voor je op een rijtje.

Pikorde bij hennen en hanen

Pikorde bij hennen en hanen

Hennen en hanen bepalen elk op hun eigen manier wie de baas is. Hanen pakken dit agressiever aan dan hennen. Toch is er ook bij hennen zeker sprake van een sociale rangorde.

LEES MEER
Broedende kippen

Broedende kippen

Bij een broedende kip komt meer kijken dan je in eerste instantie zou verwachten. Zo moet je zorgen voor een goede broedplaats en in de gaten houden of de kip nog wel genoeg voedsel binnenkrijgt.  

LEES MEER
Kippengedrag

Kippengedrag

Hoe gedragen deze dieren zich en is het verstandig hanen én hennen te hebben? 

LEES MEER
Verenpikkende kippen

Verenpikkende kippen

Verenpikkende kippen kunnen veel schade aanbrengen bij hun soortgenoten. Wanneer een kip eenmaal begonnen is met het verenpikken, is het lastig dit te stoppen. Het is daarom belangrijk dat je dit voorkomt.

LEES MEER
Wanneer leggen kippen eieren?

Wanneer leggen kippen eieren?

Een aantal bezoekers van Landleven.nl vroeg zich af wanneer kippen precies eieren leggen en hoe het kon dat ze plots stopten na enkele eieren. Dierenarts Brenda Hoogelander wist raad.

LEES MEER
Advertorial
Levende have

Levende Have is dé bron van informatie voor liefhebbers van landbouwhuisdieren. Help de Stichting Levende Have en word donateur voor maar €10,- per jaar!

Word donateur
Levende have
Landleven special Kippen

Wist je dat kippen de meest populaire erfdieren zijn? In deze special vind je alles wat je zou moeten weten als je kippen hebt of overweegt om ze aan te schaffen! Leer alles over gezondheid en veiligheid en maak een bijzonder kippenhok van een van de werkbeschrijvingen. 
Prijs: €7,95.