Bijgerechten

Appelciderazijn met mosterd en dragon

Azijn op smaak maken met kruiden is leuk om te doen en geeft de azijn na een week of wat trekken een uitgesproken smaak. Lekker om zo in de sla te gebruiken, maar u kunt hem ook gebruiken in een vinaigrette of andere dressing.

Door Landleven
Dille-mosterdsaus

Deze saus eet u bijvoorbeeld bij gerookte of gebakken zalm. Ook lekker bij nieuwe aardappels of op een broodje kaas. Als u schoon werkt, kunt u de saus prima een tijdje in de koelkast bewaren.

Door Landleven
Honing-mosterdsaus

Heel makkelijk om zelf te maken en een heerlijke toevoeging op een broodje ham of (geiten)kaas.

Door Landleven
Snelle, gladde mosterd

Met mosterdpoeder, wat niets meer is dan gemalen mosterdzaadjes, maakt u in een handomdraai een mooie gladde mosterd. Gebruik hem direct of bewaar een voorraadje in de koelkast.

Door Landleven
Grove Mosterd

Deze grove mosterd heeft een lekker pittige bite en is gemaakt van een combinatie van gele en bruine mosterdzaadjes. Hoe langer u de mosterd in de keukenmachine laat draaien, hoe fijner deze wordt. Voor grove mosterd maalt u dus maar kort. Extra structuurverschil kunt u creƫren door iets van het zaad achter te houden en op het allerlaatst heel kort mee te laten draaien.

Door Landleven
Pompoenpitcrackers met brie en rode druiven

Pompoenpitten zijn een veelzijdig ingrediƫnt: ze zijn bijvoorbeeld geschikt om te verwerken in brood of koeken, als snack of in salades. Deze pompoenpitcrackers zijn lekker bij de borrel of tussendoor.

Door Klaske Bakker
Koude komkommersoep

Heb je wel eens komkommersoep geprobeerd? Het is heerlijk verfrissend als de temperaturen buiten stijgen. Je maakt deze soep met volle boerenyoghurt en garneert 'm met gerookte zalm.

Door Klaske Bakker
Groente van de maand: augustus

In dit artikel vind je alle groenten van de maand augustus. Nog inspiratie nodig voor het avondeten? Bekijk hier de overzichtsartikelen!

Door Landleven
Fruit van de maand: augustus

In dit artikel vind je al het fruit van de maand augustus. Nog inspiratie nodig om te bakken of koken? Bekijk hier alle overzichtsartikelen!

Door Landleven
Tabouleh

Tabouleh is een salade van bulgur met verse tomaten, komkommer en volop groene kruiden uit de moestuin. Een salade die bij iedereen in de smaak valt; ook erg lekker als bijgerecht bij een barbecue.

Door Klaske Bakker
Fruit van de maand: juli

In dit artikel vind je al het fruit van de maand juli. Nog inspiratie nodig om te bakken of koken? Bekijk hier alle overzichtsartikelen!

Door Landleven
Recept voor borrelbrood

Lieke Lobregt woont samen met haar man Sander en twee jonge kinderen op een boerderijtje bij het Brabantse Asten. Samen proberen ze zoveel mogelijk te leven van eigen erf; groentes uit de moestuin, vlees van eigen dieren en eieren van de kippen. Lieke deelt haar recept voor borrelbrood. Dit recept smaakt heerlijk met Liekes zelfgemaakte kruidenmix!

Door Klaske Bakker