Traditioneel recept: zo maak je zelf kapucijners met spek
Heb je zin in kapucijners met spek? Dit is en heerlijk ouderwets streekgerecht. Probeer dit recept zelf ook eens uit!
Kapucijners
Kapucijners met spek vormen een geweldige combinatie. De zoete smaak van de peulvruchten samen heerlijk in combinatie met het zoute spek. Stroop en uitjes maken je gerecht compleet!
Kapucijners hebben wel wat weg van doperwten, maar ze zijn groter en hebben meer smaak. Vers zijn ze meestal alleen in juni en juli verkrijgbaar. Gelukkig kun je gedroogde kapucijners of kapucijners uit blik het hele jaar door krijgen.
Dit heb je nodig voor kapucijners met spek:
- 450 g gedroogde kapucijners
- 250 g (biologische) gerookte spekreepjes
- zilveruitjes
- appelstroop
Zo maak je kapucijners met spek:
- Doe de kapucijners in een pan met een ruime hoeveelheid water en laat ze een nacht weken.
- Giet de kapucijners de volgende dag af en breng ze met vers water aan de kook.
- Laat de kapucijners koken tot ze gaar zijn, dit duurt één tot twee uur.
- Bak ondertussen de spekreepjes uit in de droge koekenpan.
- Serveer de gare bonen met de spekreepjes, zilveruitjes en een flinke schep stroop.
- Eet smakelijk!
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.