De lekkerste streekgerechten
Iedere streek in ons land heeft zo zijn eigen gewoontes, tradities en lekkernijen. Wij hebben de lekkerste streekgerechten voor je op een rijtje gezet en dankzij de bijbehorende recepten kun je ze ook heerlijk zelf maken.
Friese dúmkes
Dúmkes zijn Friese koekjes met een typische smaak van anijs en stukjes hazelnoot.
Zoervleisch oet Limburg
Dit heerlijke recept voor zuurvlees met appelstroop is ideaal voor een mooie herfst- of winteravond.
Dikkoek
Dikkoek is een streekgerecht uit Urk. Het was geliefd bij de vissers, omdat het
langer houdbaar was dan brood.
Groninger mosterdsoep
Groninger mosterdsoep is een traditionele soep met sinaasappelrasp waardoor het net even een andere, frisse smaak heeft.
Haagse bluf
Een heerlijk en makkelijk toetje met alleen maar eiwitten, suiker en bessensap.
Limburgse gehaktballetjes
Heerlijke gehaktballetjes en nét even wat anders, deze Limburgse gehaktballetjes met stroop en bruin bier.
Zeeuwse bolus
Een heerlijk dessert of perfect voor bij de koffie. Met een traditionele Zeeuwse bolus kun je nooit de fout in gaan.
Fryske sûkerbole
Sûkerbole (suikerbrood) is een echte Friese specialiteit. Een kleverig brood met parelsuiker en kaneel.