Appelkwarkcake

Appelkwarkcake

Rond deze tijd van het jaar kan je appeloogst er wat rimpelig uit gaan zien. De smaak is nog prima, maar voor een handappel zien ze er niet zo aantrekkelijk meer uit. De oplossing? In een taart, een koek of de appelmoes ermee!
Bereidingstijd: 1 uur

Dit heb je nodig:

Ingrediënten

  • 200 g volle kwark, op kamertemperatuur
  • 100 g boter, gesmolten en iets afgekoeld
  • 175 g witte basterdsuiker
  • 200 g bloem
  • 3 eieren
  • rasp van 1 citroen
  • 1½ tl bakpoeder
  • ¼ tl zout
  • 3 appels

De kwark in dit recept maakt de cake extra smeuïg

Zo ga je te werk:

Bereidingswijze

  1. Meng de kwark, de boter, de suiker,de  bloem, de eieren, de citroenrasp, het bakpoeder en het zout in een mengkom.
  2. Mix met een handmixer (met de gardes) vlot tot een egaal mengsel. Je hoeft niet heel lang door te kloppen.
  3. Giet het beslag in een ingevette springvorm (doorsnee 24-26 centimeter) met een laagje bakpapier op de bodem.
  4. Schil de appels en verwijder de klokhuizen.
  5. Snijd de appels in acht tot twaalf partjes.
  6. Verdeel de partjes mooi over het beslag.
  7. Bak de cake in een voorverwarmde oven op 175 graden in vijftig tot zestig minuten mooi goudbruin en gaar. Een satéprikker moet er schoon uitkomen.
  8. Laat de cake afkoelen in de vorm en bestrijk naar wens met wat verwarmde abrikozenjam voor een mooi, glanzend laagje