Appel, venkel en worst

Appel, venkel en worst

 

Appels, varkensvlees en venkel zijn een beproefde combinatie. Dit gerecht met worstjes, venkel, aardappels en appels suddert in de oven in een laagje appelcider, terwijl het aan de bovenkant een mooi korstje krijgt.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur

Dit heb je nodig:

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappels
  • 1 venkelknol
  • 1 rode ui
  • 2 witte uien
  • 5 kleine appels
  • 4 biologische verse varkensworstjes (met venkelzaad als u die kunt krijgen)
  • 5 tenen knoflook
  • 1 tl venkelzaad
  • 250 ml droge appelcider
  • Olijfolie
  • Grof zeezout en versgemalen peper

Zo ga je te werk:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schrob de aardappelen schoon en snijd ze in partjes. Kook ze kort voor (vijf tot zeven minuten) met wat zout. Giet af en laat uitdampen. Maak de venkel schoon en snijd in stukken. Doe hetzelfde met de uien en de appels. Leg de aardappels, de venkel, de uien, de appels en de knoflook (gewoon in de schil) in een ruime, met olijfolie ingevette ovenschaal en meng er grof zeezout, vers gemalen zwarte peper en de venkelzaadjes door.

Leg de worstjes tussen de groentes en bestrijk ze met wat olijfolie.
Sprenkel nog wat extra olijfolie over de groentes en giet daarna de cider in de schaal. Bak het gerecht ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de worstjes gaar zijn en alles een mooi bruin korstje heeft. Lekker om te serveren met een glas cider ernaast.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.