Ovenschotel met lam en pompoen

Ovenschotel met lam en pompoen

Niks is lekkerder dan een ovenschotel in de koudere maanden. En hoe leuk is het om met seizoensgroenten te koken? De herfst is aangebroken en dat is natuurlijk de tijd voor pompoenen! Zie hieronder de ingrediënten en het recept. Veel kookplezier!
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur

Dit heb je nodig:

Ingrediënten voor 4 personen

  • Lamskoteletten 12
  • Pompoen (klein, in stukken)1
  • Venkel (in 8 partjes)1
  • Rode uien (in partjes)2
  • Tomaten (gehalveerd)6
  • Zwarte olijf (ontpit)3 el
  • Balsamicoazijn 3 el
  • Venkelzaadje (geplet)1 el
  • Knoflook3 teentjes
  • Olijfolie 3 el

Zo ga je te werk:

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de pompoen, de venkel, de ui en de tomaten op een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, balsamicoazijn en strooi het venkelzaad erover. Laat zo’n 40 minuten in de oven roosteren of tot de groenten beginnen te karamelliseren.
  2. Schroei ondertussen in een pan de lamskoteletten 1 à 2 minuten aan elke kant dicht en voeg de knoflook toe.
  3. Doe het vlees, de knoflook en de bakjus in de ovenschaal bij de groenten. Schep de olijven erbij en laat nog 5 à 7 minuten verder garen in de oven. Haal uit de oven en laat 5 minuten onder aluminiumfolie rusten.