Alle recepten met: appels

Alle recepten met: appels

Hier vind je alle heerlijke recepten met appels. Van appeltaart tot stamppot en van likeur tot appelstroop.

Notarisappel in notensiroop

Notarisappel in notensiroop

De notarisappel was een bekend Nederlands appelras, maar is sinds de zestiger jaren in de vergetelheid geraakt.

Naar het recept

Appeltaart in een potje

Appeltaart in een potje

Deze eenpersoonsappeltaartjes bak je in hergebruikte jampotjes. Je hoeft niet te kneden of te mengen: de ingrediënten versmelten en bakken in de oven vanzelf tot een heerlijk deegje.

Naar het recept

Appelcake

Appelcake

Deze appelcake is heel snel te maken als er onverwacht bezoek komt. De luchtig geklopte eiwitten maken het beslag extra licht. Volg Klaske in dit filmpje en bak zelf ook zo’n lekkere cake.

Naar het recept

Appel citroen-curd

Appel citroen-curd

Citroencurd is een frisse lekkernij die gemaakt wordt van citroen, boter, suiker en eieren; door appel toe te voegen wordt het eigenlijk nog lekkerder. Perfect om te verwerken in allerlei taarten, zoals ouderwetse appeltaart, maar ook heerlijk op een stukje toast of door de yoghurt.

Naar het recept

Pastinaak-appelcake

Pastinaak-appelcake

Een verrassende cake met de smaken van de herfst; combineer zoete pastinaak met frisse appel en havermout in dit bijzondere baksel! Hier vind je het recept.

Naar het recept

Appeltaart anders

Appeltaart anders

De klassieke Hollandse appeltaart is natuurlijk erg lekker, maar het is ook wel eens leuk om een andere appeltaart te bakken. Dit appeltaartje is simpel en elegant; de moeite waard! Hier vind je het recept.

Naar het recept

Appelchutney

Appelchutney

Chutney is een veelzijdige smaakmaker die veel gerechten nét even dat extraatje kan geven. Hier vind je het recept voor appelchutney met dadels, een basischutney, helemaal lekker als je appels van eigen erf gebruikt.

Naar het recept

Appellikeurtje

Appellikeurtje

Zin in een lekker likeurtje, maar toch even een andere smaak proberen? Maak dan deze appellikeur, je kunt hier ook zelfgedroogde appeltjes voor gebruiken. Heb je die niet, dan kun je ze vervangen door gedroogde appels uit de winkel.

Naar het recept

Appeltaart van vergeten appels

Appeltaart van vergeten appels

Zoek voor deze taart appelrassen op die je nog niet kende, zoals Groninger Kroon, Lunterse Pippeling, Brabantsche Bellefleur, Sterappel en Rode Dijkmanszoet.

Naar het recept

Appels onder een dekentje

Appels onder een dekentje

Nostalgie ten top! De appeltjes worden gevuld met rozijnen, basterdsuiker en speculaaskruiden, en overgoten met een zelfgemaakte vanillevla.

Naar het recept

Ouderwetse appeltaart

Ouderwetse appeltaart

Dit recept voor ouderwetse appeltaart is dé klassieker die altijd in de smaak valt. Natuurlijk lekker geserveerd met slagroom. Smullen maar!

Naar het recept

Kweepeer-appeljam

Kweepeer-appeljam

Kweepeer laat zich goed combineren met andere smaken. Favoriete combinaties zijn die met steranijs, kaneel, piment, vanille en kruidnagel.

Naar het recept

Appel, venkel en worst

Appel, venkel en worst

Appels, varkensvlees en venkel zijn een beproefde combinatie. Dit gerecht met worstjes, venkel, aardappels en appels suddert in de oven in een laagje appelcider, terwijl het aan de bovenkant een mooi korstje krijgt.

Naar het recept

Appelsabayon

Appelsabayon

Een bijzonder nagerecht met appel. Hoe je het maakt lees je hier!

Naar het recept

Appelthee uit eigen tuin

Appelthee uit eigen tuin

Bezig met een lekkere appeltaart? Gooi de appelschillen niet weg. Daar is overheerlijke thee van te trekken. Bij het ontbijt, tussen de middag of na het avondeten: thee kan altijd. Met appels van je eigen erf kun je heerlijke thee maken.

Naar het recept

Appeltaart met appel-citroencurd

Appeltaart met appel-citroencurd

Wat deze appeltaart extra lekker maakt is de toevoeging van de zelfgemaakte appel-citroencurd, die net dat beetje extra zoete frisheid geeft. Heerlijk met een schep zelfgeklopte slagroom!

Naar het recept

Appel-walnootchutney

Appel-walnootchutney

Deze chutney is echt fantastisch om te maken als u een overschot aan appels hebt. Maak lekker veel, want het blijft heel lang goed. Ook leuk om weg te geven als zelfgemaakt cadeautje van fruit uit eigen tuin.

Naar het recept

Appelspoom

Appelspoom

Een fris nagerecht met appel en prosecco.

Naar het recept

Lauwwarme salade van biet, appel en linzen

Lauwwarme salade van biet, appel en linzen

De appels worden kort gebakken waardoor ze iets karamelliseren. Maak de salade af met een dressing van goede balsamicoazijn en honing. Wat gehakte walnoten maken het helemaal af.

Naar het recept

Appeltaart met karamel en een dakje van stroopwafel

De appeltaart met karamel en een dakje van stroopwafels is een toprecent, volgens Giny Meilink van Van Taart tot Toet. Dit komt vooral door de stukjes karamelfudge die er in zitten, dat is het geheime ingrediënt!

Naar het recept

Limburgse appelvlaai met deksel

Limburgse appelvlaai met deksel

Evi Rothenburg bakt in een van de zuidelijkste puntjes van Nederland de allerlekkerste ambachtelijke vlaaien met appels, pruimen, aardbeien of ander vers seizoensfruit. Hoe je zelf deze appelvlaai maakt lees je hier!

Naar het recept

Hete bliksem van appels en peren

Hete bliksem van appels en peren

Heerlijke hete bliksem van appels én peren. Ook lekker met krokant gebakken speklapjes.

Naar het recept

Appelroosjestaart

Appelroosjestaart

Het is altijd leuk om iets verrassends te bakken. Maak bijvoorbeeld eens deze lieflijke appelroosjestaart en tover een glimlach op het gezicht van iedereen die de taart proeft.

Naar het recept

Appelmoes uit eigen tuin

Appelmoes uit eigen tuin

Appelmoes is lekker bij alles en lekker lang te bewaren als je ze wekt. Maak hem precies naar eigen smaak. Dus verzamel je appels en maak een heerlijke zelfgemaakte moes.

Naar het recept

Appelstroop maken

Appelstroop maken

Je zelf geplukte appels gebruiken voor een appelstroop? Maak je eigen appelstroop met volgend recept.

Naar het recept

Choco-karamelappels

Choco-karamelappels

Verander een doodgewoon, simpel appeltje in een bijzonder smakelijke traktatie, die er ook nog eens mooi uitziet. Echt iets voor zoetekauwen!

Naar het recept

Appels uit de oven

Appels uit de oven

Heerlijk als herfstig toetje, deze appels uit de oven. Het recept is makkelijk te verdubbelen; gebruik zo veel appels als er in uw ovenschaal passen.

Naar het recept

Hete bliksem

Hete bliksem

Hete bliksem is een stamppot van appels en aardappels. Voeg je aan het recept ook nog fijne mosterd en ham toe, dan heet het gerecht ‘donder en hete bliksem’.

Naar het recept

Basisrecept voor appelmoes

Basisrecept voor appelmoes

Zelf appelmoes maken zou tot het repertoire van elke plattelander moeten behoren. Als je zelf een boomgaard hebt, zitten er vast bomen tussen met moesappels. Gebruik dit basisrecept en de bijbehorende tips om jouw eigen lievelingsappelmoes te koken.

Naar het recept

Appelkwarkcake

Appelkwarkcake

Rond deze tijd van het jaar kan je appeloogst er wat rimpelig uit gaan zien. De smaak is nog prima, maar voor een handappel zien ze er niet zo aantrekkelijk meer uit. De oplossing? In een taart, een koek of de appelmoes ermee!

Naar het recept

Cider

Cider

Cider is een mousserende, zwak alcoholische wijn van appel. De perenvariant wordt perry genoemd en kan op dezelfde manier worden bereid.

Naar het recept

Appelkruimelkoek

Appelkruimelkoek

De appel-kruimelkoek is typisch zo’n koek die bij iedereen in de smaak valt. Heerlijk bij de koffie of de thee en extra lekker met een toef slagroom of een bol boerenvanille-ijs.

Naar het recept

Klumpkescompote

Klumpkescompote

Gronsvelder klumpke is een appelras uit Limburg. Deze appel is heerlijk in dit compôterecept.

Naar het recept