Home > Lekker eten > Hoofdgerechten > Kabeljauwgratin met bloemkool en broccoli
            
                                            Kabeljauwgratin met bloemkool en broccoli
Nog inspiratie voor het eten nodig? Kabeljauwgratin met bloemkool en broccoli. Snel en makkelijk!
Dit heb je nodig:
Ingrediënten
- 600 g KabeljauwÂ
 - 1 BroccoliÂ
 - 1 BloemkoolÂ
 - 800 g AardappelsÂ
 - 175 g Passendale (in sneetjes)Â
 - 150 ml MelkÂ
 - Boter
 - Nootmuskaat naar smaak
 - Peper en zout naar snaaj=k
 
Zo ga je te werk:
Bereiding
- ​Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af, pureer en meng met de melk, een klontje boter, nootmuskaat, peper en zout. Stamp tot een gladde puree.
 - Snij de broccoli en de bloemkool in roosjes en kook ze, apart, in 5 minuten beetgaar. Laat meteen schrikken onder koud water.
 - Beboter een ovenschaal. Snij de kabeljauw in stukken en schik ze in de schaal. Verdeel er de aardappelpuree over en duw er de bloemkool- en broccoliroosjes in.
 - Scheur de plakjes kaas in kleine stukjes en verdeel ze over de schotel. Zet 30 minuten in de oven.