Kabeljauwgratin met bloemkool en broccoli

Kabeljauwgratin met bloemkool en broccoli

Nog inspiratie voor het eten nodig? Kabeljauwgratin met bloemkool en broccoli. Snel en makkelijk!

Dit heb je nodig:

Ingrediënten

  • 600 g Kabeljauw 
  • 1 Broccoli 
  • 1 Bloemkool 
  • 800 g Aardappels 
  • 175 g Passendale (in sneetjes) 
  • 150 ml Melk 
  • Boter
  • Nootmuskaat naar smaak
  • Peper en zout naar snaaj=k

Zo ga je te werk:

Bereiding

  • ​Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af, pureer en meng met de melk, een klontje boter, nootmuskaat, peper en zout. Stamp tot een gladde puree.
  • Snij de broccoli en de bloemkool in roosjes en kook ze, apart, in 5 minuten beetgaar. Laat meteen schrikken onder koud water.
  • Beboter een ovenschaal. Snij de kabeljauw in stukken en schik ze in de schaal. Verdeel er de aardappelpuree over en duw er de bloemkool- en broccoliroosjes in.
  • Scheur de plakjes kaas in kleine stukjes en verdeel ze over de schotel. Zet 30 minuten in de oven.