Ondersteboven perencake op een houten plank met peren ernaast

Alle recepten met peren

Alle recepten met peren: kweeperen, stoofpeertjes, taarten en nog veel meer!

Peren

Kruidige peertjes

Een zoet bijgerechtje met peer en citroen

Naar het recept
Kweeperen

Ingemaakte kweeperen

Een vergeten vrucht voor veel Nederlanders, maar niet voor de plattelandsbewoner die een boom op zijn erf heeft staan: de kweepeer. Keihard en niet lekker om rauw te eten. Meer wél heel smakelijk in dit inmaakrecept!

Naar het recept
Kweepeer-appeljam

Kweepeer-appeljam

Kweepeer laat zich goed combineren met andere smaken. Favoriete combinaties zijn die met steranijs, kaneel, piment, vanille en kruidnagel.

Naar het recept
Perenjam met vanille

Perenjam met vanille

Een goed perenjaar? Kook jam van de peren. Deze perenjam met vanille smaakt heerlijk op een boterham, een scone of bij een kaasplankje!

Naar het recept
Peren-kardemomcake met custard

Peren-kardemomcake met custard

Peren en kardemom zijn een goede combinatie; de kardemom geeft de cake een frisse kruidigheid die ook heel goed past bij peren. Extra speciaal maak je de cake door er zelfgemaakte custard bij te serveren.

Naar het recept
Stoofpeertjes met vanille en honing

Stoofpeertjes met vanille en honing

Een karweitje waar je lekker rustig van wordt: op je gemak een emmer stoofpeertjes schillen. En daarna? Stoven met vanille bijvoorbeeld.

Naar het recept
Jam met stoofperen en gluwein

Jam met stoofperen en gluwein

en heerlijk jammetje voor op brood is nooit verkeerd. Maak je eigen jam nu met wat extra pit. Dit recept met gluhwein en stoofperen zal zeker in de smaak vallen bij het (kerst)ontbijt. 

Naar het recept
Perentaartje met blauwe kaas

Perentaartje met blauwe kaas

Een heerlijk hartig voorgerecht dat prima bij het einde van de zomer past. Combineer de taartjes met een robuuste salade voor een vegetarisch hoofdgerecht.

Naar het recept
Kweeperenlikeur

Kweeperenlikeur

Kweeperen hebben een gunstige invloed op de spijsvertering. Presenteer deze geurige kweeperenlikeur daarom na de maaltijd bij een kopje koffie of thee. 

Naar het recept
Confituur van peer met gember

Confituur van peer met gember

Maak deze bijzondere confituur van peer met gember. Volgens bedenkster Madam Confituur is dit de ultieme zentherapie.

Naar het recept
Stoofperen in rode wijn

Stoofperen in rode wijn

Een heerlijk kruidig bijgerecht.

Naar het recept
Tarte tatin met kweeperen

Tarte tatin met kweeperen

Kweepeer of -appel is een traditionele boerenvrucht die je kunt gebruiken voor smakelijke gerechten. Bijvoorbeeld deze tarte tatin: een omgekeerde taart.

Naar het recept
Stoofperen-chutney

Stoofperen-chutney

Een chutney is heerlijk bij verschillende hoofdgerechten. Bijvoorbeeld bij geitenkaas en kippenbouten. De stoofperenchutney is zelfgemaakt met eigen stoofpeertjes nog lekkerder.

Naar het recept
Stoofpeer-mousse

Stoofpeer-mousse

Probeer eens iets anders met je stoofperen. Het perfecte nagerecht: stoofperen-mousse. Een heerlijke toetje voor de koudere dagen. En ook nog een makkelijk te maken. 

Naar het recept
Hete bliksem van appels en peren

Hete bliksem van appels en peren

Maak deze overheelijke hete bliksem. Ook lekker met krokant gebakken speklapjes.

Naar het recept
Dessertwijn van appel en peer

Dessertwijn van appel en peer

Bij het wijnmaken verander je vruchtensap eerst in een onappetijtelijke bruisende massa en gaandeweg in helder geestrijk vocht; dat heeft iets magisch. Zelf wijn maken is verrassend eenvoudig en leuk.

Naar het recept
Kweeperensoufflè

Kweeperensoufflè

Een frisse fruitsoufflé met kweepeer.

Naar het recept
Traditionele stoofpeertjes

Traditionele stoofpeertjes

Maak eens ouderwetse stoofpeertjes , met bessensap en specerijen. Het huis gaat er heerlijk van geuren en de peertjes smaken heerlijk bij allerlei gerechten.

Naar het recept
Stoofpeertjes

Stoofpeertjes

Maak deze overheerlijke stoofpeertjes met kaneel en rode wijn. Hoe je dit doet lees je via onderstaand recept.

Naar het recept
Kweepeer gelei

Kweepeer gelei

Kweepeergelei is net zoals jam lekker als broodbeleg. Maar je kunt de gelei ook combineren met een kaasplankje of verwerken in een kruidig stoofpotje.

Naar het recept
Stoofperentaart

Stoofperentaart

Het is weer eens wat anders: stoofpeertjes in een taart. Lekker met amandelspijs en een romige vulling van crème fraîche. Het proberen waard!

Naar het recept