Bord met stukje griesmeeltaart, gegarneerd met aardbeien, rode bessen en frambozen.

Griesmeel-kwarktaart met rood fruit

Dit taartje van griesmeel en kwark wordt gebakken met aardbeien en rode bessen erop. In het rood fruit-seizoen is dit echt een fijn en verrassend taartje, met zo weinig suiker dat een stukje taart niet zoeter is dan een gemiddelde kom muesli met yoghurt. Een stukje taart als weekendontbijt, misschien?

8 tot 10 stukken taart
15 minuten bereidingstijd, 45 minuten baktijd

Dit heb je nodig

  • 750 ml melk
  • 1 biologische citroen
  • 100 g griesmeel
  • 50 g boter, plus wat extra voor het invetten
  • 4 eieren
  • 150 g suiker
  • 250 g volle kwark
  • 200 g rode bessen
  • 200 g aardbeien

Zo ga je te werk

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Breng de melk langzaam aan de kook met een reepje citroenschil. Haal de melk van het vuur zodra hij kookt. Verwijder de citroenschil. Voeg al roerend de griesmeel toe.
  • Breng het geheel opnieuw aan de kook en laat al roerend zachtjes doorkoken.
  • Haal de pan van het vuur, roer er de boter door en laat ietsje afkoelen.
  • Klop in een kom de eieren met suiker luchtig, met de rasp van een halve citroen.
  • Meng dit met een mixer door de griesmeel en voeg daarna de kwark toe. Meng tot een klontvrij mengsel.
  • Doe het mengsel in een ingevette springvorm (doorsnee 23 centimeter) en strooi het fruit erover; houd wat apart voor de garnering.
  • Bak de taart in ongeveer drie kwartier gaar en laat hem volledig afkoelen.
  • Serveer met het verse fruit dat je nog over hebt.

Fotograaf: Anna Rubingh