Alle recepten met tomaten
Zoek je een tomatenrecept? Landleven heeft de lekkerste tomatenrecepten op een rij gezet!
Tomatentulpen
Het lijken toch net echte tulpen, deze gevulde pruimtomaatjes. Ze zijn erg lekker als hapje bij de borrel, als bijgerecht of voor bij de tapas.
Zomerse tomatensaus
Culinair redacteur Klaske maakt haar tomatensaus elke keer op een andere manier, het is maar net wat ze voor handen heeft. Lees hier het basisrecept.
Gesmoorde tomaten op olie
Met dit tomatenrecept maak je ongeveer een halve liter gesmoorde tomaten op olie, om te bewaren. Je kunt ze door de pastasaus eten of door een salade. De olie is erg lekker in sauzen of dressings. Aanrader!
Gele tomatensoep
Een soep vol heerlijke groenten zoals wortel, bleekselderij en ui. Normaal gesproken is tomatensoep natuurlijk rood, maar door deze soep te vullen met gele tomaatjes wordt het een gele tomatensoep.
Courgettestoof met tomaten
Dit vegetarische recept komt heel goed van pas tegen het einde van de zomer, wanneer je de courgettes uit de moestuin een beetje beu begint te worden. Door de groente te stoven maak je er een heerlijk aromatisch gerecht vol smaak van.
Groene tomatenchutney
Het maken van een groene tomatenchutney is de ideale manier om de laatste groene tomaten, die niet meer rijp gaan worden, te verwerken. Dit recept levert behoorlijk wat potten chutney op, dus halveer gerust de hoeveelheden.
Groene tomatenjam
Onrijpe groene tomaten zijn een prima ingrediënt om te verwerken in zoetzuur en chutneys. Dit recept biedt volop inspiratie voor nazomers inmaken. Soms rijpen tomaten niet meer af en moeten ze groen geoogst worden. Groene tomaten zijn rauw giftig, maar kunnen wel gegeten worden als ze goed gekookt zijn.
Twentse salade caprese
Deze heerlijke salade caprese maak je met buffelmozzarella… gewoon uit Nederland! Dit lekkere kaasje wordt onder andere gemaakt in Twente. Natuurlijk kun je de caprese ook maken met ‘gewone’ mozzarella. Je maakt de salade heerlijk op smaak met trostomaten.