Tafelzuur van komkommer en rode ui

Tafelzuur van komkommer en rode ui

Dit lekkere tafelzuur is snel gemaakt en perfect om mee te experimenteren. Varieer bijvoorbeeld eens met verschillende soorten azijn, zoals een zelfgemaakte bieslookbloemetjesazijn.
Bereidingstijd: 20 min.

Dit heb je nodig

  • 1 komkommer
  • 2 rode uien
  • 2 kruidnagels
  • 6 pimentbolletjes
  • 200 ml water
  • 250 ml bieslookbloemetjesazijn (of een andere azijn naar keuze)
  • snuf zout
  • 4 el suiker

Zo ga je te werk:

  1. Maak de komkommer en uien schoon en snijd ze in halve plakjes/partjes.
  2. Leg ze in een afsluitbare schaal, vershouddoos of glazen pot met deksel.
  3. Meng de overige ingrediƫnten in een pan en breng al roerend aan de kook. Laat even pruttelen tot de suiker is opgelost.
  4. Schenk de hete vloeistof over de komkommer en de rode ui.
  5. Meng goed door en laat afkoelen.
  6. Dek af en bewaar tot gebruik in de koelkast. Na een paar uur is het tafelzuur klaar om te eten. Het blijft een paar dagen goed.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediƫnten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.