Paprika gevuld met quinoa, burrata en kerstomaatjes
Een heerlijk gerecht dat voor meerdere gangen inzetbaar is. Het kan zowel een voorgerecht als hoofdgerecht of een bijgerecht zijn. Neem als voorgerecht bijvoorbeeld een paprika helft per persoon. Zo kan je het recept gemakkelijk aanpassen naar wens! Een gevulde paprika met quinoa, burrata en kerstomaatjes is gezond, snel klaar en lekker: bye bye, kookstress!
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 min.
Dit heb je nodig:
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 rode puntpaprika’s
- 16 kerstomaten (8 rode en 8 gele)
- 4 lente uien
- 1 rode ui
- 150 gram burrata
- 150 gram quinoa
- 100 gram pesto
- Olijfolie
- Peper en zout
Zo ga je te werk:
Bereiding
- Kook de quinoa in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de puntpaprika’s, halveer en verwijder de zaadlijsten. Snij de schoongemaakte lente-ui en de rode ui in fijne ringetjes.
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Lepel wat pesto in elke halve paprika. Lepel er losjes de quinoa over en duw er de kerstomaatjes in. Verdeel de burrata tussen de tomaatjes en strooi er nog de helft van de lente-ui en rode ui over en kruid met peper en zout. Hou wat ringetjes lente-ui apart. Zet 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven, sprenkel er wat olijfolie en de rest van de ringetjes lente-ui over