Home > Lekker eten > Bijgerechten > Groene tuinsalade met aardbeien
Groene tuinsalade met aardbeien
Aardbeien zijn smakelijk in allerlei zoete gerechten, maar ook in zomerse salades zijn ze lekker. Zoals in deze met knapperige groene blaadjes en eetbare bloemen.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 min.
Dit heb je nodig:
- Een paar flinke handenvol verse slablaadjes, zoals rucola, jonge bietenblad, pluksla, jonge spinazie en blaadjes van Oost-Indische kers
- 250 g aardbeien
- olijfolie
- balsamicoazijn
- zout en peper, naar smaak
- eetbare bloemen zoals komkommerkruid, goudsbloem, Oost-Indische kersbloemen en viooltjes
Zo ga je te werk:
- Was de slablaadjes uit de tuin goed en droog ze met een slacentrifuge of met een theedoek.
- Maak de aardbeien schoon en snijd ze in plakjes.
- Klop een dressing van de olijfolie met de balsamicoazijn en breng op smaak met zout en peper.
- Meng de slablaadjes met de aardbeien en de dressing.
- Bestrooi met de eetbare bloemen.
Recepten en fotografie: Anna Rubingh
Door
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.