Rabarber-aardbeienjam

Rabarber-aardbeienjam

Rabarber met aardbeien is echt een fantastische combinatie! Deze jam is heerlijk op brood, bij scones en wafels, of om te verwerken in taarten of in de blondies van hiervoor.
Bereidingstijd: 30 min.

Dit heb je nodig

  • 750 g rabarber, in stukjes van 1 cm gesneden
  • 500 g aardbeien, schoongemaakt en gehalveerd
  • 1 el citroensap
  • 500 g geleisuiker speciaal (2:1)

Zo ga je te werk

  • Meng de rabarber met de aardbeien, het citroensap en een klein scheutje water in een ruime pan.
  • Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het even rustig pruttelen tot de rabarber in stukjes uiteenvalt. Voeg de suiker toe.
  • Roer goed en breng het op hoog vuur aan de kook. Laat één minuut goed doorkoken.
  • Schep de jam in schone jampotten en draai de deksels erop. Laat de potten rustig afkoelen.
  • De jam is zeker een jaar houdbaar.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.