De lekkerste soepen

De lekkerste soepen

Landleven zet de lekkerste soepen voor jou op een rijtje. Probeer een iets anders en geniet van de verschillende smaken en recepten.

Handen die een kom ouderwetse kippensoep vasthouden

Ouderwetse kippensoep

Een recept om zelf een grote pan langzaam getrokken kippensoep te maken! Deze soep blijft ouderwets lekker en kan echt iedereen maken.

Bekijk het recept

Bord met pompoensoep en groenten en schalen op achtergrond

Pompoensoep

Een heerlijke herfstige soep met pompoen. Tip: wil je de soep graag wat pittiger maken? Een scheut chilisaus geeft het geheel een ‘kick’.

Bekijk het recept

Rode pan met bouillonsoep

Zelf bouillon maken

De basis van een lekkere soep is een goede bouillon. Het voorbereiden op zich kost niet veel tijd, maar laat de bouillon wel urenlang zachtjes trekken om op smaak te komen. Dat kan prima in een warme oven of op een laag gaspitje. Maak grote porties en vries wat je niet direct gebruikt in, dat werkt prima.

Bekijk het recept

Bord met bloemkool-kaassoep op tafel

Bloemkool-kaassoep

Ideaal als je nog wat (gekookte) bloemkool over hebt van de vorige dag. Zo’n restje groente is zonde om weg te gooien en je kookt er een verrassende soep van!

Bekijk het recept

Kom met kastanjesoep tussen noten en bladeren

Kastanjesoep

Ga tijdens een boswandeling eens op zoek naar tamme kastanjes en zet ze in heerlijke herfstgerechten op tafel.

Bekijk het recept

Pan met wortel-gembersoep

Wortel-gembersoep

De oude, vertrouwde winterwortel heeft in deze soep een ongebruikelijke hoofdrol gekregen.

Bekijk het recept

kopje met heldere paddenstoelensoep

Heldere paddenstoelensoep

Heldere paddenstoelensoep met een hoedje van bladerdeeg.

Bekijk het recept

Bruinebonensoep

Een perfecte soep om een grote pan van te maken om deze vervolgens lekker op te eten met de hele familie.

Bekijk het recept

Humkessoep

Een stevige soep met ‘humkes’ (snijbonen) uit Overijssel. In een kleine portie prima als voorgerecht, maar in grotere porties geserveerd kan hij ook heel goed als maaltijdsoep.

Bekijk het recept

pan met minestronesoep

Minestronesoep

Deze eenpansmaaltijd, want zo kun je onze minestronesoep wel noemen, wordt gevuld met zelfgemaakte gehaktballetjes en pasta.

Bekijk het recept

Mosterdsoep

Culinair redacteur Klaske laat in dit filmpje zien hoe je echte Groninger mosterdsoep maakt, een lekkere romige en tegelijk pittige soep.

Bekijk het recept

pan met pastinaaksoep en blauwaderkaas

Pastinaaksoep met blauwaderkaas

Pastinaak is in herfst en winter volop verkrijgbaar. Het is erg lekker om deze soep te maken met een Nederlandse blauwaderkaas, bijvoorbeeld Delfts Blauw of blauwe geitenkaas, maar elke soort pittige blauwaderkaas voldoet.

Bekijk het recept