Broodje haring net-wat-anders

Broodje haring net-wat-anders

Een nieuwe haring, zo vers van het mes, is een typisch Hollandse lekkernij. Natuurlijk is een broodje haring of eentje zo aan de staart erg lekker, maar probeer ook eens een van deze variaties!
Bereidingstijd: 15 min.
 

Dit heb je nodig

  • 2 sneetjes zuurdesembrood
  • plakjes gegrilde courgette
  • enkele blaadjes botersla
  • 1 haring
  • rode ui uit het zuur
  • zilveruitjes
  • versgemalen zwarte peper

Zo ga je te werk

  • Rooster de sneetjes brood. Leg op elk broodje enkele plakjes courgette en blaadjes sla.
  • Leg daar op elk sneetje een halve haring op en maak af met enkele stukjes rode ui en zilverui.
  • Maal er als laatste wat zwarte peper over.

 
Rode ui uit het zuur maak je zo:

  • Snijd 1 rode ui in dunne ringetjes. Leg deze in een kommetje en giet er 50 milliliter witte wijnazijn over. Roer door en laat dit een half uur staan; zo wordt de ui wat zachter.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.