Home > Lekker eten > Toetjes > Haagse bluf
Haagse bluf
De kippen leggen weer volop eieren; maar waar moet je naar toe met deze overvloedige opbrengst? Nou, in deze heerlijke Haagse bluf bijvoorbeeld! Hier vind je het recept.
Bereidingstijd: 15 min.
Dit heb je nodig:
- 2 eiwitten, heel vers
- 100 g suiker
- 200 ml (ongezoet) bessensap
Zo ga je te werk:
- Zorg dat de mengkom en gardes van je mixer brandschoon en vetvrij zijn.
- Meng alle ingrediënten in de kom en mix met de handmixer (eerst op de lage stand, daarna hoger) tot je een zeer luchtig schuim krijgt.
- Het schuim is goed als je de kom ondersteboven kunt houden en alles in de kom blijft.
- Schep de Haagse bluf in mooie kleine glaasjes en maak af met wat rode besjes en ander zomerfruit ter garnering. Serveer als heerlijk ouderwets toetje.
Door
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.