Home > Lekker eten > Bijgerechten > Boerenkoolkroketjes
Boerenkoolkroketjes
Heb je net te veel boerenkoolstamppot gemaakt? Geen probleem. Met dit recept tover je je restjes om in heerlijke kroketjes.Â
Bereidingstijd: 1 uur
Dit heb je nodig:
Voor de vulling
- Kliekje boerenkoolstamppot van de vorige dag
- 1 eiÂ
- Schepjes mosterd
- Volle melk
Voor het paneren
- 2 eieren
- Bloem
- Panko of paneermeel
Zo ga je te werk:
- Pak het afgekoelde boerenkoolkliekje en meng daar 1 ei doorheen.
- Voeg wat mosterd toe voor de smaak.Â
- Kijk of je van de stamppot kroketjes kunt rollen. Als het iets te droog is, meng er dan een scheut volle melk door om het wat smeuïger te maken.Â
- Vorm van de stamppot balletjes van ongeveer 4 centimeter doorsnede.Â
- Rol de balletjes op een met bloem bestoven houtplank uit tot staafjes.
- Laat ze eventueel nog een half uurtje opstijven in de vriezer.Â
- Zet twee diepe borden klaar: één met bloem en de ander met het losgeklopte ei. Gebruik nog een diep bord voor het paneermeel
- Paneer de kroketten.
- Haal de staafjes eerst door de bloem, door het ei en als laatste door het paneermeel. Paneer ze zorgvuldig, zodat er tijdens het frituren geen barsten in de korst komen.Â
- Je kunt ze nu frituren in een pan met olie op zo’n 175 graden.
- Frituur ze tot ze mooi goudbruin zijn.Â
Tip: Maak ze ook eens met hutspot! Â
Door
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.