Bonensoep

Bonensoep

In Nederland worden allerlei soorten bonen geteeld. Daar kan lekkere soep van worden gemaakt. In dit artikel lees je het recept voor een lichte bonensoep.
Bereidingstijd: 45 min.

Dit heb je nodig:

  • 1,5 l lekkere bouillon
  • 250 g gare bonen (soort naar keuze)
  • 250 g pompoen, in blokjes
  • 300 g savooiekool, in reepjes

Zo ga je te werk:

  1. Deze soep valt of staat met de bouillon. Maak dus eerst een lekkere bouillon.
  2. Breng de bouillon aan de kook en voeg de bonen en de pompoenblokjes toe.
  3. Laat de soep een half uur sudderen tot de pompoenblokjes gaar zijn.
  4. Voeg de reepjes kool toe en laat deze nog vijf tot tien minuten meegaren.
  5. Proef goed of de soep op smaak is, en voeg naar wens extra zout en peper toe.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.