Twentse salade caprese

Twentse salade caprese

Deze heerlijke salade caprese maak je met buffelmozzarella… gewoon uit Nederland! Dit lekkere kaasje wordt onder andere gemaakt in Twente. Natuurlijk kun je de caprese ook maken met ‘gewone’ mozzarella.
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 10 min

Dit heb je nodig:

  • buffelmozzarella uit Twente
  • trostomaten
  • verse basilicum
  • extra vergine olijfolie

Zo ga je te werk:

  • Haal de buffelmozzarella tijdig uit de koelkast; op kamertemperatuur smaakt de kaas het best.
  • Maak de tomaten schoon en snijd ze in partjes.
  • Serveer de mozzarella met de tomaten, verse basilicum en een scheutje lekkere olijfolie.
  • Heerlijk als lunch of voorgerecht met wat geroosterd zuurdesembrood.

Twentse mozzarella, hier koop je het

Hoewel mozzarella van oorsprong een echte Italiaanse kaas is, wordt in Nederland ook verse mozzarella gemaakt en nog wel van de melk van waterbuffels! Deze mozzarella wordt onder andere gemaakt in Twente, in het buitengebied van Denekamp. Op www.buffalofarmtwente.nl lees je er alles over en kun je kijken waar de mozzarella verkrijgbaar is.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.