Salade-in-de-krop

Salade-in-de-krop

Met dit recept heb je een bijzondere manier om een traditionele salade te serveren. Lekker zomers en fris!
Aantal personen: 2-4
Bereidingstijd: 15 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 hele krop (boter)sla
  • Ingrediënten naar keuze, zoals gekookt ei, tomaten, komkommer, radijs, platte peterselie, augurkjes en zilveruitjes
  • 2 eetelepers mayonaise
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel suiker
  • zout en peper naar smaak

Zo ga je te werk:

  • Was een krop (boter)sla zorgvuldig, zodat er geen zand meer tussen de blaadjes zit.
  • Droog de sla voorzichtig. Zet de krop nu op een schaal, maar laat hem heel.
  • Verdeel de ingrediënten voor de salade tussen de blaadjes. Gebruik bijvoorbeeld partjes gekookt ei, plakken tomaat, dun geschaafde komkommer, plakjes radijs, fijngesneden platte peterselie en augurkjes/zilveruitjes naar smaak.
  • Klop een dressing van 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel azijn, 1 theelepel suiker en zout en peper naar smaak. Serveer de dressing apart.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.