Knapperige regenboogrösti

Knapperige regenboogrösti

Kleurrijke groentes zijn erg gezond en daarnaast ook nog eens lekker. Goede redenen dus om ze vaker op tafel te zetten. Probeer bijvoorbeeld eens dit recept voor regenboogrösti, die je bereidt met bieten of aardappels.
Bereidingstijd: 45 min.

Dit heb je nodig:

  • 400 g aardappels en/of bieten
  • 1 ui
  • 50 g bloem
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak
  • olijfolie of boter om in te bakken

Zo ga je te werk:

Voor de gewone rösti

  • Gebruik voor deze rösti 400 gram aardappels (liefst een vastkokende soort).
  • Schrob de aardappels schoon, de schil mag blijven zitten.
  • Rasp de aardappels met een grove rasp.
  • Knijp de geraspte aardappel tussen je handen uit en doe in een kom.
  • Maak de ui schoon en rasp deze ook.
  • Voeg de ui met de overige ingrediënten toe aan de kom en roer met een lepel tot een plakkerig deeg.
  • Verhit in een koekenpan een flinke scheut olijfolie of een klont boter.
  • Maak in de pan 3 hoopjes van de aardappelrasp en druk deze plat zodat ze op hamburgers lijken.
  • Bak de rösti nu op een rustig vuur tot ze steviger geworden zijn.
  • Draai ze dan om en bak ook de andere kant, tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Herhaal tot al het beslag op is.

Zo ga je te werk:

Voor de bietenrösti

  • Gebruik voor deze versie 200 gram aardappels en 200 gram bieten.
  • Schrob de aardappels en de bieten schoon en snijd van de bieten boven- en onderkant af.
  • Rasp de aardappels met een grove rasp.
  • Knijp de geraspte aardappel tussen je handen uit en doe in een kom.
  • Rasp de bieten op dezelfde manier.
  • Volg verder dezelfde bereidingswijze als bij de gewone rösti.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.