Kip in honingmarinade

Kip in honingmarinade

Honing en barbecue: een prima combinatie! Deze kip met honingmarinade bereid je een dagje voordat je de barbecue aansteekt. Succes gegarandeerd!

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 45 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 el gemalen komijn
  • 1 el gemalen korianderzaad
  • 1 el gemalen kardemom
  • 2 el vloeibare honing
  • scheut olijfolie
  • 1 kg kippendijfilets/braadsticks
  • zout en peper naar smaak

Zo ga je te werk:

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kommetje goed door elkaar.
  • Bedek de stukken kip met de marinade en wrijf deze er goed in.
  • Laat de kip nu afgedekt marineren in de koelkast; minimaal een half uur, maar het mag ook gerust de hele nacht.
  • Bak de kip de volgende dag gaar op de grill of barbecue of in de oven.
  • Proef en voeg zout en/of peper naar smaak toe, want de marinade was zoutloos.
  • De gebraden kip is erg lekker met een salade en honingmosterdsaus.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.