Jam is in vele smaken verkrijgbaar, maar heb je ooit nagedacht over jam van... courgettes? Net even een andere smaak dan andere jamsoorten, maar zeker het uitproberen waard! De jam is makkelijk te bereiden en heerlijk van smaak. Bereidingstijd: 45 min.
Meer over over ecologische oplossingen als mulchen en swales, hoe je het seizoen vervroegt en de zonnewarmte optimaal in je moestuin vangt lees je in onze nieuwe special Moestuin. Een bewaarnummer met bruikbare tips voor het zelf verbouwen van groente ... Maar vooral lees je hoe je er, als het dan tijd is om te oogsten, de lekkerste gerechten van maakt. Want een mooie oogst eet je gewoon lekker op! Prijs: €7,95.
De pompoenjam van Thessa Bruijns is wereldberoemd in West-Friesland. Met dit lekkere recept tover je in een mum van tijd een heerlijke jam op tafel. Lees ook de handige tips!
Een bijzondere jam, die zowel een beetje bitter als zoet is. Een leuke basis voor culinaire experimentjes. Combineer de witlofjam bijvoorbeeld eens met paté of vul er zelfgemaakte ravioli mee.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis het Landleven receptenboekje Buiten Eten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.