soep van pastinaak met Hollandse garnalen in soepbord

Pastinaaksoep met Hollandse garnalen

Voor deze soep kun je pastinaak uit eigen moestuin gebruiken, het is een echte wintergroente. Gecombineerd met Hollandse garnaaltjes maak je er iets bijzonders van.
Bereidingstijd: 1 uur 20 min.

Pastinaaksoep ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 6 kleine pastinaken
  • Scheut olijfolie
  • 1 flinke tl kerriepoeder
  • 1,5 l kippenbouillon
  • 200 g crème fraîche
  • Zout en peper naar smaak
  • 100 gram Hollandse garnalen, gekookt en gepeld
  • Eventueel ter garnering: (broccoli)cress of tuinkers

Zo maak je deze pastinaaksoep

  1. Maak de uit en de knoflook schoon en schil de pastinaken.
  2. Snijd de groentes in stukken. 
  3. Verwarm de olijfolie in een ruime (soep)pan en bak de groentes op hoog vuur aan, zodat ze een beetje bruin worden.
  4. Voeg het kerriepoeder en de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  5. Zet het vuur lager en laat het mengsel zachtjes doorkoken tot de groentes gaar zijn. Dit duurt ongeveer een half uur.
  6. Haal de pan van het vuur en mix de inhoud met de staafmixer tot een zacht en glad geheel.
  7. Voeg de crème fraîche toe en laat deze even meewarmen op een laag vuur (laat de soep niet meer koken). 
  8. Proef of er nog zout en peper bij mag. Schep de soep in verwarmde borden of kommen en garneer elke portie met wat garnalen en cress.
Probeer ook eens onze pastinaaksoep met blauwaderkaas of deze pittige pastinaaksoep.

Landleven Wandelroutes

In Landleven Wandelroutes vind je meer dan 50 prachtige wandelroutes in alle provincies van Nederland, samengesteld in samenwerking met Wandelzoekpagina. Naast de beschrijving van de wandelroutes staan QR codes waarmee je een jaar lang gratis toegang krijgt tot de betreffende, meest actuele routebeschrijving.
Prijs: €8,95.