Koffie met boerenvanille-ijs

Koffie met boerenvanille-ijs

Italianen noemen dit nagerecht affogato: sterke, hete koffie met koud roomijs. Hiermee kun je even heerlijk afkoelen. Een perfect alternatief voor de ijskoffie!
Bereidingstijd: 10 min.

Bereidingswijze:

Zet een kan sterke koffie. Giet de koffie in kleine kopjes en schep in elk kopje één bol lekker boerenvanille-ijs, het liefst van een zuivelboerderij bij u uit de buurt. Bestrooi eventueel met stukjes ‘candy cane’ (van die zuurstokjes voor in de kerstboom) en serveer direct!


Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.