Heerlijk kerstmenu
Alvast de lekkerste recepten voor Kerstmis bij elkaar aan het zoeken? Neem dan zeker deze 7 recepten mee, zodat je gasten kunnen genieten van een kerst vol met heerlijke maaltijden.Â
Pastinaaksoep met Hollandse garnalen
Voor deze soep kun je pastinaak uit eigen moestuin gebruiken. Gecombineerd met Hollandse garnaaltjes maak je er een bijzonder soepje van.
Boeuf Bourguignon
Een heerlijke maaltijd om te serveren gevuld met allerlei verse groentes, kruiden en natuurlijk de malse runderriblapjes.
Geroosterde aardappels met knoflook en gebakken salie
Een heerlijk gevulde ovenschotel vol aardappels, knoflook en lekkere smaakmakers.
Cranberry-sinaasappelmarmeladesaus
Deze saus is goed van tevoren te maken: hij blijft zeker een week goed in de koelkast. Doordat de saus zo heerlijk fris is kun je het over verschillende maaltijden schenken.
Geroosterde spruiten
Spruitjes zijn het lekkerst als de vorst erover is geweest. Doordat de spruitjes lang in de oven gaan worden ze heerlijk zacht, waardoor het extra lekker smaakt.
Hazelnoot-bokkenpootjestiramisu
Dit recept voor tiramisu met bokkenpootjes en hazelnoot is voor 6 personen. Deze tiramisu bevat geen rauw ei of alcohol en is dus geschikt voor het hele gezin.
Koffie met boerenvanille-ijs
Italianen noemen dit nagerecht affogato: een sterke, hete koffie met koud roomijs.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.