Geroosterde spruiten met rode druif en walnoten

Geroosterde spruiten met rode druif en walnoten

Spruitjes zijn het lekkerst als de vorst erover is geweest, net als bij boerenkool. Walnoten van eigen erf zijn er heerlijk bij!
Bereidingstijd: 50 min.

Dit heb je nodig:

  • 600 g spruitjes, schoongemaakt gewicht
  • 60 g walnoten, in grove stukken gehakt
  • Handvol rode druiven, gewassen en van de takjes gehaald
  • Klein beetje olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kontjes van de spruitjes en verwijder lelijke blaadjes.
  2. Verwarm de oven voor op 200 tot 220 graden. 
  3. Meng de spruitjes met de overige ingrediënten in een ovenschaal. 
  4. Rooster de spruiten tot ze naar wens zijn. 
  5. Na twintig minuten zijn ze nog lekker knapperig, na veertig minuten zouden ze zacht moeten zijn.
  6. Wil je echt zachte spruitjes? Kook ze dan eerst tien minuten in een pan water voordat je ze in de oven roostert.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.