bolletje deeg voor kniepertjes in een hand

Recept voor kniepertjesdeeg

Dit recept geeft meer een deeg dan een beslag. Je kneedt de ingrediënten tot een deeg en verdeelt dit in kleine balletjes. Deze balletjes bak je tot kniepertjes.
Bereidingstijd: 20 min.

Voor rollegies is dit recept niet geschikt; de wafel wordt namelijk te dik om goed te rollen. Deze werkwijze wordt vaak gebruikt tijdens demonstraties of tijdens kerstmarktverkopen voor het goede doel. Door te kiezen voor deegballetjes in plaats van dun, lopend beslag werk je namelijk veel schoner.

Dit heb je nodig:

  • 500 g bloem
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 200 g kristalsuiker
  • 200 g margarine
  • 2 eieren
  • Zakje vanillesuiker
  • Snuf kaneel

Bereidingswijze:

  1. Doe alle ingrediënten in een ruime kom.
  2. Kneed tot een egaal deeg.
  3. Verdeel dit in balletjes ter grootte van een walnoot. 
  4. Vet een kniepertjesijzer in en bak elk balletje tot een mooi kniepertje.
  5. Laat het afkoelen op een koekjesrooster of rek.

Landleven Winter 2023

Kom genieten op Landleven Winter op 8, 9 en 10 december 2023 in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Het warmste en gezelligste evenement van het jaar dat je niet wilt missen!

Bestel kaarten