Kniepertjes maken met de lekkerste recepten

Kniepertjes maken met de lekkerste recepten

Een echte nieuwjaarstraditie vanuit het Oosten en Noorden van Nederland, kniepertjes bakken. Tijdens het bakken ruikt het hele huis heerlijk naar boter en kaneel, is het wafelijzer goed warm en wacht iedereen met smart af wanneer de eerste klaar is. Landleven zet een aantal lekkere recepten voor je op een rij.

Recept voor kniepertjesdeeg

Dit recept geeft meer een deeg dan een beslag. Je kneedt de ingrediënten tot een deeg en verdeelt dit in kleine balletjes. Deze balletjes bak je tot kniepertjes.

Bekijk het recept

Kniepertjes en rolletjes

Nieuwjaarstraktatie uit het Oosten en Noorden. Het platte kniepertje symboliseert het oude jaar als een uitgelezen boek: het heeft geen verrassingen meer. Het nieuwe jaar is het rolletje, het moet zich nog ontvouwen.

Bekijk het recept

Huisgebakken kniepertjes

Het huis ruikt heerlijk naar boter en kaneel. Het wafelijzer sist en de koffie pruttelt. Het is een echte nieuwjaarstraditie om zelf kniepertjes, oftewel nieuwjaarsrolletjes, te bakken. Sla dit jaar ook eens aan het bakken en gebruik daarvoor dit overheerlijke recept. Let wel op, elke familie kent haar eigen recept, dus de verhoudingen zullen soms verschillen.

Bekijk het recept

Tip: Vul je kniepertje met kaneelroom

Maak je eigen kaneelroom! Weer eens wat anders: vul de kniepertjesrolletjes met kaneelroom, voor wat extra smaak.

Bekijk het recept


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.