De lekkerste warme winterdrankjes

De lekkerste warme winterdrankjes

De dagen worden korter en kouder, dus is het tijd voor wat gezellige warmte in huis. Deze heerlijke winterdrankjes verwarmen je tijdens frisse winteravonden of buiten langs de schaatsbaan. Wat is jouw favoriet?

Romig kerstdrankje

Romig kerstdrankje

Een romig drankje met melk, sherry en nootmuskaat. Perfect voor een koude kerstavond.

NAAR RECEPT

Gekruide koffie

Gekruide koffie

Koffie met een winterse twist door de citrusvruchten en kruiden.

NAAR RECEPT

Warme chocolade-karameldrank

Warme chocolade-karameldrank

Deze alcoholvrije chocolade-karameldrank is een bijzondere variant op een oer-Hollands drankje.

NAAR RECEPT

Witte chocolademelk

Witte chocolademelk

Chocolademelk is een echt winters drankje. Maak ook eens witte chocolademelk, verrassend en net zo lekker.

NAAR RECEPT

Echte zopie

Echte zopie

Rond 1900 kreeg iedereen bij de koek & zopiestalletjes deze drank geserveerd, zelfs de kinderen. Ook nu kun je er lekker mee opwarmen. 

NAAR RECEPT

Kandeel

Kandeel

In de zeventiende eeuw waren het de welgestelde moeders die in het kraambed kandeel, bereid met peperdure specerijen, kregen als versterkende drank. 

NAAR RECEPT

Recept voor glühwein

Glühwein

Een onmisbaar recept voor de wintertijd: glühwein!

NAAR RECEPT

Alcoholvrije glühwein

Alcoholvrije glühwein

Een variant op de klassieker, zonder alcohol.

NAAR RECEPT

Hypocras

Hypocras

In de Middeleeuwen was deze warme kruidenwijn al favoriet bij de gegoede burgerij. Vernoemd naar Hippocrates, een geneesheer uit de vijfde eeuw voor Christus. Een hartverwarmend drankje. Dit recept is voldoende voor 4 tot 5 personen.

NAAR RECEPT

Bisschopswijn

Bisschopswijn

Deze heerlijke bisschopswijn is eigenlijk een mengeling van bestaande recepten. Door de ingrediënten in water te koken en pas later de wijn en port toe te voegen, krijg je een nog fijnere smaak. Nu Sinterklaas voorbij is, noem je het  glühwein en drink je het in de kerstvakantie weer!

NAAR RECEPT

Boerenchocolademelk

Lekker op winterse dagen, ook voor de kinderen.

NAAR HET RECEPT


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.