Home > Lekker eten > Bijgerechten > Couscous met courgetti
Couscous met courgetti
De moestuin geeft weer volop: maak er gebruik van en zet de heerlijkste gerechten op tafel, bijvoorbeeld deze couscous met ‘courgetti’.
Aantal personen: 2.
Bereidingstijd: 60 min.
Dit heb je nodig:
- 1 grote koffiemok couscous
- 1 courgette
- 350 g kikkererwten (uit een pot)
- 2 stengels lente-ui
- handjevol gedroogde abrikozen
- handjevol sperziebonen (gekookt, uit pot of diepvries)
- 100 g amandelen
- 15 g verse platte peterselie, alleen de blaadjes
- 100 g feta
- olijfolie en (balsamico)azijn, naar smaak
- zout en peper, naar smaak
Zo maak je de couscous met courgetti:
- Doe de couscous in een ruime kom.
- Giet er anderhalve mok kokend water over en roer door met een vork.
- Dek de schaal nu af, bijvoorbeeld met een bord, en laat 5 tot 10 minuten staan.
- Was de courgette en snijd de ‘kop’ en de ‘kont’ eraf.
- Snijd de courgette nu in slierten met een spiraalsnijder (een soort groente-puntenslijper) of in dunne stroken met een mes. Je hebt nu courgette-spaghetti: courgetti.
- Giet de kikkererwten af en spoel ze onder koud water.
- Snijd of breek alle overige ingrediënten (lente-ui, abrikozen, sperziebonen, amandelen, peterselie en feta) in kleine stukjes (de boontjes verwerk je ook rauw).
- Meng dit alles in een ruime schaal.
- Roer de couscous los met een vork en meng deze er ook door.
- Breng vlak voor het serveren op smaak met olijfolie, azijn, zout en peper.
Tips
- De hoeveelheden komen niet zo nauw in deze salade: voeg gerust meer of minder toe naar eigen smaak. Je kunt ook andere ingrediënten uit de moestuin toevoegen; gebruik bijvoorbeeld nog extra groente of kruiden (munt is ook erg lekker!).
- Deze koude salade is lekker als lunch of bijgerecht bij een barbecue.
Door
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.