Home > Lekker eten > Voorgerechten > Kleurige koninginnesoep
Kleurige koninginnesoep
Bij de Koningsdag-lunch een feestelijk kopje koninginnesoep en het feest kan niet meer stuk! Geniet van de verse groente in combinatie met de kippenbouillon. Lekker en gezond. Zo heb je de tweede helft van deze feestdag weer voldoende energie. Fijne Koningsdag!
Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 25 min.
Dit heb je nodig:
- 35 g boter
- 35 g bloem
- 1 l kippenbouillon
- 75 g doperwtjes (liefst vers, maar uit de diepvries mag ook)
- 100 g worteltjes, in dunne plakjes gesneden
- 1 gedroogd laurierblaadje
- zout en peper
- verse platte peterselie, fijn gesneden
- 100 ml slagroom
Zo ga je te werk:
- Smelt de boter in een ruime pan en voeg de bloem toe.
- Bak de bloem een beetje uit en voeg dan de bouillon toe, terwijl je blijft roeren met een garde.
- Voeg de doperwtjes, de worteltjes en het laurierblaadje toe en laat de soep tien minuten zachtjes doorkoken.
- Breng de soep op smaak met zout en peper en voeg op het laatst wat fijn gesneden peterselie en slagroom toe.
- Roer nog even door, verwijder het laurierblaadje en serveer.
Door
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.