Hazelnoot-bokkenpootjestiramisu

Hazelnoot-bokkenpootjestiramisu

Landlevens Klaske heeft weer een heerlijk recept voor tiramisu. Dit recept voor tiramisu met bokkenpootjes en hazelnoot is voor 6 personen. Deze tiramisu bevat geen rauw ei of alcohol en is dus geschikt voor het hele gezin.
Bereidingstijd: 20 min.

Dit heb je nodig:

Zo ga je te werk:

  1. Klop de slagroom lobbig met de suiker. Roer de mascarpone los en meng hem voorzichtig met de slagroom. Roer er ook de hazelnootpasta door. De chocoladeroom is nu af. 
  2. Giet de afgekoelde koffie in een lage schaal. Schep er de bokkenpootjes door. Nu kun je kiezen: laat de bokkenpootjes volledig ‘volzuigen’ met koffie of laat ze korter in de koffie liggen zodat ze knapperiger blijven. 
  3. Leg een laagje bokkenpootjes onderin de glazen of coupes. Schep er een laagje chocoladeroom op. Maak nu weer een laagje koekjes en dek deze weer af met een laagje chocoladeroom. Zo bouw je het glas langzaam vol met laagjes.
  4. Probeer de ingrediënten zo over de coupes te verdelen dat alles op is. Maak de toetjes af met wat hazelnoten en chocoladekrullen. Een handig filmpje over hoe je zelf chocoladekrullen haalt van een reep, vind je hier.

Tip:

Dit nagerecht is ook erg leuk om te maken tijdens de feestdagen. Het staat ontzettend mooi op tafel is ook nog eens erg lekker!


Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.