Herfstmuesli: maak het zelf!
Niks is lekkerder dan ontbijten met zelfgemaakte muesli. Deze muesli is eenvoudig zelf te maken en heerlijk als ontbijt. Benieuwd? Probeer dit muesli recept eens uit! Je maakt deze herfstmuesli in ongeveer 35 minuten.
Muesli uit de supermarkt bevat vaak veel toegevoegde suikers. Als je zelf muesli maakt weet je precies wat erin zit. Bovendien bespaar je wat geld en is het super leuk om maken. Tijd om zelf aan de slag te gaan!
Dit heb je nodig om herfstsmuesli te maken:
- 200 g havervlokken
- 100 g walnoten, grof gehakt
- 50 g hazelnoten, grof gehakt
- 25 g zonnebloempitten
- 25 g pompoenzaden
- 1 tl kaneel
- flinke snuf zout
- 4 el honing
- 4 el zonnebloemolie
- handjevol gedroogde appeltjes, grof gehakt
Zo maak je herfstmuesli:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng in een groot bakblik de havervlokken, de noten, de pitten en de zaden. Strooi er de kaneelpoeder en het zout over.
- Roer alles goed door elkaar en giet er de honing en de olie over.
- Bak de muesli zo’n 25 tot 30 minuten.
- Roer alles halverwege even om en voeg tien minuten voor het einde van de baktijd de gedroogde appeltjes toe.
- Serveer de muesli met volle boerenyoghurt en een handvol verse bramen.
- Geniet van je herfstmuesli!
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.