Herfstmuesli

Herfstmuesli

Niks is lekkerder dan ontbijten met zelfgemaakte muesli. Deze muesli is makkelijk zelf te maken en heerlijk als ontbijt.
Bereidingstijd: 35 min.

Dit heb je nodig:

  • 200 g havervlokken
  • 100 g walnoten, grof gehakt
  • 50 g hazelnoten, grof gehakt
  • 25 g zonnebloempitten
  • 25 g pompoenzaden
  • 1 tl kaneel
  • flinke snuf zout
  • 4 el honing
  • 4 el zonnebloemolie
  • handjevol gedroogde appeltjes, grof gehakt

Zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng in een groot bakblik de havervlokken, de noten, de pitten en de zaden. Strooi er de kaneelpoeder en het zout over.
  3. Roer alles goed door elkaar en giet er de honing en de olie over.
  4. Bak de muesli zo’n 25 tot 30 minuten.
  5. Roer alles halverwege even om en voeg tien minuten voor het einde van de baktijd de gedroogde appeltjes toe.
  6. Serveer met volle boerenyoghurt en een handvol verse bramen.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.