Mini-quiches

Mini-quiches

Deze kleine quiches bak je in een muffinbakblik. Maak het jezelf makkelijk en maak ze van tevoren; ze zijn namelijk ook erg lekker lauwwarm of koud. Serveer ze tijdens een picknick of bij de high tea.
Aantal: 10 stuks
Bereidingstijd: 1 uur
 

Dit heb je nodig:

  • 10 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 3 eieren
  • 1 pakje slagroom (200 ml)
  • zout en peper naar smaak
  • vulling naar keuze, wij maakten twee verschillende soorten: vijf met gerookte spekjes en doperwtjes en vijf met geroosterde groentes (afgekoeld), blokjes fetakaas en gehalveerde cherrytomaatjes. Houd als totale gewicht voor de vulling ongeveer 200 gram aan.

     

Zo ga je te werk:

  1. Knip 10 vierkante stukjes bakpapier van ongeveer 12 x 12 centimeter.
  2. Laat de plakjes bladerdeeg een beetje ontdooien en snijd met een scherp mes uit elk plakje een rondje. Gebruik daarvoor een schoteltje of kommetje als vorm.
  3. Leg elk rondje op een stukje bakpapier en druk deze twee samen in een holletje van het bakblik tot een soort deegbakje. Ga door tot alle plakjes op zijn.
  4. Meng in een kom de eieren met de slagroom en de vulling. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de vulling gelijkmatig over de bladerdeegbakjes, maar zorg dat de bakjes niet té vol zijn.
  6. Bak de mini-quiches in een voorverwarmde oven op 200 graden in 35-40 minuten mooi goudbruin.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.