Makkelijke zomertaart

Makkelijke zomertaart

In de zomer doen we liever ook makkelijk in de keuken, daarom dit recept voor een heerlijke zomertaart met vers fruit, die binnen vijf minuten op tafel staat.

Dit heb je nodig:

  • 1 pakje slagroom (200 ml)
  • 250 g mascarpone (of crème fraîche)
  • 1 vanillepeul
  • kant-en-klare taartbodem of een zelfgebakken, gebruik dan bijvoorbeeld de taartbodem van dit recept voor rabarbertaart
  • vers zomerfruit zoals aardbeien, frambozen, bramen, blauwe bessen en aalbessen
  • kleine blaadjes verse munt

Zo ga je te werk:

  1. Klop de slagroom lobbig. Als je van zoet houdt, kun je nu wat kristalsuiker toevoegen, maar het hoeft niet.
  2. Roer de mascarpone los en klop deze luchtig door de slagroom.
  3. Snijd de vanillepeul in de lengte doormidden en schraap er met een mesje de vanillezaadjes uit. Roer de zaadjes door het roommengsel.
  4. Verdeel het roommengsel over de taartbodem.
  5. Verdeel het fruit over de room en maak het geheel af met wat blaadjes verse munt.

Tip: een kant-en-klare taartbodem kan soms wat droog zijn. Besprenkel de bodem met een eetlepel zelfgemaakte citroenverbenasiroop. De bodem wordt weer wat sappiger én het voegt extra smaak toe.

 


Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.