Gebakken aspergesalade
Het aspergeseizoen is al vergevorderd, maar we kunnen nog even genieten van dit witte goud. Bereid de asperges dan ook eens anders. Naast de koude salade, kun je ook een warme salade maken. Deze lauwwarme salade is een verrassend gerecht dat met de toevoeging van de kipfilet kan dienen als licht hoofdgerecht. Gebruik gekookte asperges die je over hebt van de dag ervoor of van het trekken van aspergebouillon.Â
Bereidingstijd: 10 min.
Dit heb je nodig:
- 6 gekookte en afgekoelde asperges, in stukjes gesneden
- klont boter
Voor de salade:
- 75 g rucola
- 4 snackkomkommers, in plakjes
- 6 radijsjes, in plakjes
- handjevol verse doperwtjes
- stukjes gare kipfilet
Zo ga je te werk:
- Meng de ingrediënten voor de salade in een grote saladeschaal of schik de ingrediënten op de borden.
- Doe de boter in een hete koekenpan en voeg de stukjes asperges toe. Bak de asperges enkele minuten aan op hoog vuur.
- Verdeel de asperges over de salade en serveer direct. De boter in de pan kan dienen als dressing.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.