Aspergesalade

Aspergesalade

Nu de aspergers weer in seizoen zijn, wil je er natuurlijk zoveel mogelijk gebruik van maken. Maak daarom eens een heerlijke aspergesalade voor bij het avondeten of als gezond tussendoortje. Aspergers kun je met veel soorten sla, groentes en olijven mixen. Kortom: gebruik vooral wat je zelf lekker vindt. Voor meer variatie, kun je ook een warme aspergesalade maken!
Bereidingstijd: 10 min.

Dit heb je nodig:

  • gekookte asperges
  • blaadjes sla, zoals miniromaine (little gem)
  • gekookt ei, in partjes
  • gekookte krieltjes, omgeschud met verse basilicumpesto
  • olijven (bijv. kalamata of knoflookolijven)
  • cherrytomaatjes
  • gerookte makreelfilet
  • dressing naar keuze

Zo ga je te werk:

  1. Meng alle ingrediënten voorzichtig in een saladeschaal of schik de ingrediënten op borden.
  2. Maak de salade vlak voor het serveren af met een dressing naar keuze. Olijfolie en balsamicoazijn passen hier prima bij.

Gebakken asperge-salade.

Bekijk meer recepten met asperges

We hebben nog veel meer heerlijke recepten met asperges.

Bekijk recepten


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.