Kokosmakronen

Kokosmakronen

Koffie of thee zonder een koekje erbij kan natuurlijk eigenlijk niet. Bak eens zelf koekjes voor een smakelijke en verse traktatie. Lees hier het recept voor de ouderwetse maar lekkere kokosmakronen. Wil je ook de recepten voor de citroenboterpuntjes die verrassend anders zijn, of de flapjacks die bomvol met gezonde havermout zitten?
Bereidingstijd: 45 min.

Dit heb je nodig:

  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 4 eiwitten
  • 2 el honing
  • 200 g geraspte kokos
  • 30 g bloem
  • rasp van ½ citroen

Zo ga je te werk:

Meng de suiker, de eiwitten en de honing in een pannetje en verwarm het geheel al roerend op een laag vuur. Voeg de overige ingrediënten toe en roer alles goed door. Laat het mengsel afkoelen. Schep met behulp van twee lepels mooie hoopjes van het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de makronen eerst twee uur drogen op kamertemperatuur en bak ze dan in een voorverwarmde oven op 140 graden tot ze mooi goudbruin zijn. Dit duurt twintig tot dertig minuten. Laat de kokosmakronen zo of versier ze met streepjes gesmolten (pure) chocolade.


Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.