Flapjacks

Flapjacks

Flapjacks lijken op havermoutrepen, erg gezond, alleen deze Flapjacks zijn zelfgemaakt en daardoor heb je een koekje van natuurlijke producten. Ook lekker om mee te nemen als tussendoortje. Lees hier het eenvoudige recept en ga aan de slag.
Aantal: 16 stuks
Bereidingstijd: 1 uur

Dit heb je nodig:

  • 1 blikje gecondenseerde melk (te vinden in elke supermarkt bij de koffiemelk)
  • 250 g havermoutvlokken
  • 75 g kokosrasp
  • 100 rozijnen of krenten
  • 100 g zonnebloempitten

Zo ga je te werk:

  1. Bekleed een vierkante (brownie)bakvorm met bakpapier.
  2. Giet de gecondenseerde melk in een pannetje en verwarm tot de melk wat vloeibaarder wordt.
  3. Voeg de overige ingrediënten toe en roer goed door.
  4. Doe het mengsel in de bakvorm en druk alles flink aan met een lepel.
  5. Bak de flapjacks zo’n drie kwartier in een voorverwarmde oven op 130 graden.
  6. Snijd de koek als hij nog warm is in zestien stukken.

Kijk voor meer lekkere koekjesrecepten in het maartnummer van Landleven.


Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.