Groene gazpacho

Groene gazpacho

Een heel bijzonder soepje dat je koud serveert als zomers voor- of lunchgerecht. Hoe kouder, hoe lekkerder. Je kan zelfs wat ijsklontjes toevoegen voor het serveren.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 min. + 2 uur afkoelen

Dit heb je nodig:

  • 1 komkommer
  • 1 rijpe avocado
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 lente-uitjes
  • 100 g jonge spinazie, gewassen
  • ½ bosje verse platte peterselie
  • ½ bosje verse basilicum
  • ½ bosje verse munt
  • 200 g volle boerenyoghurt
  • 2 el witte wijnazijn
  • ruim zout en versgemalen peper

Zo ga je te werk:

  1. Was de komkommer en snijd hem in de lengte doormidden.
  2. Verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in grove stukken.
  3. Verwijder de schil en de pit van de avocado.
  4. Haal de schilletjes van de knoflookteentjes en maak de lente-uitjes schoon.
  5. Doe vervolgens alle ingrediënten in een blender (of gebruik een staafmixer) en maal ze fijn tot een gladde soep. Proef en voeg naar smaak nog wat extra azijn, zout en peper toe.
  6. Zet de soep in de koelkast om goed koud te laten worden en de smaken in te laten trekken. Laat de soep daar minimaal twee uur staan, maar een hele dag mag ook.
  7. Garneer met een scheutje lekkere olijfolie, versgemalen zwarte peper en eventueel wat basilicumscheuten.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.