Echte zopie

Echte zopie

Rond 1900 kreeg iedereen bij de koek & zopiestalletjes deze drank geserveerd, ook de kinderen. Ook nu kunt u er ouderwets lekker mee opwarmen. Wel raadt Landleven voor moderne kinderen chocomelk aan.
Bereidingstijd: 30 min.

Dit heb je nodig

  • 1 l bier
  • 2 plakjes citroen
  • 1 pijpje kaneel
  • 2 kruidnagels
  • 2 eieren
  • 125 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 1 dl rum

Zo ga je te werk

  1. Meng bier, citroen, kaneel en kruidnagels.
  2. Breng het mengsel aan de kook en laat het op laag vuur ongeveer twintig minuten trekken (niet koken!).
  3. Roer de eieren goed los met de basterdsuiker.
  4. Haal het bier van het vuur en meng met het eimengsel.
  5. Voeg tot slot de rum toe.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.