De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Jam maken

Jam maken is niet moeilijk en kan het hele jaar door. Of je nu ’s zomers vers fruit gebruikt, of je gebruikt ingevroren vruchten, de jam wordt even lekker. In onze nieuwe special Wecken in Inmaken vind je heel veel tips en recepten voor jams en chutneys. In dit filmpje laat Landlevens Klaske zien hoe je een basisjam maakt en ze deelt haar beste tips & tricks.

Variatie met jam

Tips en trucs voor suikerarme jam

Suikerarme jam

Lekkere suikerarme jam maken: het kan! De Belgische Katrien Hoebers, alias Madam Confituur, geeft je haar beste tips & trucs.

LEES DE TIPS&TRUCS

Zelf kiwi-jam maken

Kiwi-jam

Maak eens een verrassende jam van kiwi’s. Jam is heel snel en makkelijk te maken en met kiwi zet je een keer iets anders op de ontbijttafel.

NAAR HET RECEPT

Perenjam met vanille maken

Perenjam met vanille

Een goed perenjaar? Kook jam van de peren! Dit recept heeft een lekkere twist: een vanillestokje haalt de smaak van de peren nog eens extra op. De jam is minstens een jaar houdbaar.

NAAR HET RECEPT

Zelf witlofjam maken

Witlofjam

Een bijzondere jam, die zowel een beetje bitter als zoet is. Een leuke basis voor culinaire experimentjes. Combineer de witlofjam bijvoorbeeld eens met paté of vul er zelfgemaakte ravioli mee.

NAAR HET RECEPT


Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.