Perenjam met vanille

Perenjam met vanille

Een goed perenjaar? Kook jam van de peren. Deze perenjam met vanille smaakt heerlijk op een boterham, een scone of bij een kaasplankje!
Bereidingstijd: 30 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 kg handperen (schoongemaakt gewicht)
  • 1 sinaasappel, uitgeperst
  • 500 g geleisuiker speciaal
  • 1 vanillestokje, alleen de zaadjes

Zo ga je te werk:

  1. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en steeltjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  2. Meng het fruit met de andere ingrediƫnten en breng het geheel aan de kook.
  3. Als je wil kan je het fruit nog wat fijner maken met een aardappelstamper.
  4. Laat de fruitmassa een minuut flink doorkoken en giet de jam in schone, hete jampotten.
  5. Draai de deksels erop en laat rustig afkoelen.

De jam is minstens een jaar houdbaar. Wil je ‘m nog iets spannender maken? Voeg een beetje geraspte gemberwortel toe.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediƫnten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.