Minisalades met geitenkaas en radijs

Minisalades met geitenkaas en radijs

Een frisse voorjaarssalade van de eerste oogst uit de moestuin: sla, bladgroen en radijsjes. Ideaal om mee te nemen tijdens een lentepicknick.
Bereidingstijd: 15 min.

Dit heb je nodig

  • flinke handvol verse blaadjes uit de tuin (bijvoorbeeld pluksla, jong bietenblad, spinazie, rucola, eikenbladsla)
  • 1 bosje radijsjes
  • 1 handjevol rode druiven
  • 4 rondjes zachte Hollandse geitenkaas
  • ¼ teentje knoflook, zeer fijn gesneden
  • 1 tl mosterd
  • 2 el witte wijnazijn
  • 6 el olijfolie
  • snufje zeezout
  • snufje versgemalen zwarte peper

Zo ga je te werk

  1. Was de slablaadjes goed en droog ze met behulp van een slacentrifuge. Scheur de blaadjes wat kleiner als dat nodig is.
  2. Snijd de gewassen radijsjes in dunne plakjes en halveer de druiven.
  3. Snijd de rondjes geitenkaas in vieren.
  4. Doe de knoflook, mosterd, azijn, olijfolie, zout en peper. in een leeg jampotje.
  5. Draai het deksel erop en schud het goed door elkaar.
  6. Voeg pas op het laatste moment de dressing toe en serveer de salade in kleine (papieren) bakjes.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.