Confituur van frambozen overgieten in kleine potjes

Confituur van frambozen met sinas en Cointreau

Madam Confituur: “Als je één likeur in huis moet halen, is het een sinaasappellikeur (bijvoorbeeld Cointreau). Door zijn fruitige smaak kun je hem niet alleen bij frambozenconfituur gebruiken, maar bij allerlei fruitsoorten."
Bereidingstijd: 30 min.

Dit heb je nodig

  • 400 g frambozen
  • 400 g vruchtvlees en sap van sinaasappels (ongeveer 4 sinaasappels)
  • 400 g geleisuiker (2:1)
  • 4 el Cointreau (of meer naar smaak)
Ingrediënten voor 3 potjes van 250 ml.

Zo ga je te werk

  1. Spoel de frambozen af en laat uitlekken.
  2. Doe de frambozen in een grote kookpot.
  3. Schil de sinaasappels en snijd de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit.
  4. Pers wat er overblijft goed uit.
  5. Doe het sap en het vruchtvlees samen in de kookpot bij de frambozen.
  6. Breng aan de kook en laat twee minuten koken.
  7. Neem de kookpot van het vuur, voeg de suiker toe en los hem goed op.
  8. Zet de kookpot opnieuw op het vuur.
  9. Laat drie minuten goed doorkoken. Roer af en toe.
  10. Verwijder het schuim dat komt piepen met een schuimspaan.
  11. Doe de stollingstest.
  12. Zo, nu is de confituur klaar en is het Cointreau-time. Roer het drankje door de frambozenconfituur.
  13. Giet de hete confituur vervolgens in schone glazen potjes.Vul ze netjes tot aan de rand.
  14. Sluit de potjes onmiddellijk af met een deksel, keer de potjes om en laat afkoelen.
Tip: Uiteraard kun je meer of minder likeur toevoegen. Let wel op dat je confituur niet ‘verzuipt’ in de alcohol. Dan stolt hij immers minder goed.

Landleven special Plukgeluk

Boerenbloemen zijn precies zoals bloemen bedoeld zijn. Misschien niet heel stijlvol of verfijnd maar des te kleurrijk en vrolijk. In deze special vind je alles over traditionele erfbloemen als dahlia’s, narcissen, seringen, lupines en stokrozen. Met tips op het gebied van standplaats en verzorging en de mooiste foto’s van tuinen vol boerenbloemen!
Prijs: € 8,95