Zo ga je te werk
- Spoel de frambozen af en laat uitlekken.
- Doe de frambozen in een grote kookpot.
- Schil de sinaasappels en snijd de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit.
- Pers wat er overblijft goed uit.
- Doe het sap en het vruchtvlees samen in de kookpot bij de frambozen.
- Breng aan de kook en laat twee minuten koken.
- Neem de kookpot van het vuur, voeg de suiker toe en los hem goed op.
- Zet de kookpot opnieuw op het vuur.
- Laat drie minuten goed doorkoken. Roer af en toe.
- Verwijder het schuim dat komt piepen met een schuimspaan.
- Doe de stollingstest.
- Zo, nu is de confituur klaar en is het Cointreau-time. Roer het drankje door de frambozenconfituur.
- Giet de hete confituur vervolgens in schone glazen potjes.Vul ze netjes tot aan de rand.
- Sluit de potjes onmiddellijk af met een deksel, keer de potjes om en laat afkoelen.
Tip: Uiteraard kun je meer of minder likeur toevoegen. Let wel op dat je confituur niet ‘verzuipt’ in de alcohol. Dan stolt hij immers minder goed.